Hör Växjö kommuns jingel på radion. Växjö - Europas grönaste stad.

Nya bussar och nytt värmeverk... Va faaan...?

 

Bussarna drivs av ett bolag som använt sig av utländska chaufförer utan lön. Visserligen sker detta på annan ort men med samma bolag där som här.           Frågan är ju politisk och strukturell.

Det ska finnas incitament för social dumpingfri upphandling i de politiska riktlinjerna - punkt slut!

Se mer...http://www.stoppafusket.se/2013/05/28/vi-blev-inte-hungriga-men-vi-fros/

Själv kan jag tillägga att chaufförernas vilrum beboddes av bussreparatörer från annat land. Enligt mej är det självklart att lönen och villkoren var usla.

 

Värmeverket är befolkat av  balter och polacker som bygger... och bygger - för skitlöner! Arbetarna där är piskade av ekonomiska och politiska spelregler, över vilka de inte råder.

Newer the less, de är spelpjäser i ett spel de varken skapat spelplan eller spelregler till. De känner förmodligen inte ens till de riktigt stora penseldragen.

 

Växjö lider, och jag med. Jag kom att lära känna Växjös och dess invånares själ.

Det är väldigt trevliga människor som bor här, men något hemskt har hänt.

Tystnaden och rädslan, den tysta rädslan har invaderat staden.

Hur gick det till? Vad är det egentligen som står på?

 

Jo, jag tror jag har svaret. Precis som man talar om den sjuka eller dysfunktionella familjen, kan ju givetvis en stad drabbas av samma symtom. 

Staden, kommunen är ju en sammanhållen enhet, med roller som spelas av de medverkande aktörerna - dess medborgare.

 

Den sjuka familjen har en skamfylld hemlighet. Alla i leken är delaktiga i att hålla den dold och i det spelet bildas allt sjukare mönster.

Det blir symtombärare och medberoende i långa banor.... Gäller detsamma stadens invånare?

Tystnaden ligger som en blöt matta över staden och den sprider sig. Detta lider Växjö av. I detta tillstånd växer vansinnet. Ett vanvett utan gräns.

Så här ser Växjös vansinne ut tror Tanten.

 

Under 90-talet var 40-talisterna i 50-årsåldern. Efterkrigstidens barn som fått allt och levt i ständig tillväxt. Det var ett intellektuella och dådkraftiga.                           De visade gärna hur man gör och byggde samhällen efter akademiska teorier.

Så kommer 2000-talet och hela världen ändras... eller rasar ... eller???

 

Samtidigt tar "skuggan" över och förtiotalisterna blir sina visioners värsta fienden. De börjar krampaktigt driva, men ju mer de försöker, dessto värre blir det.

Och - de går över gränsen!

 

En nedbrytande process tar vid och allt rämnar. Arbetsförmedling, försäkringskassa, socialen, skola, vård, omsorg....

De få som vågar säga något om eländet straffas hårt och offentligt, får stå i skamvrån som varnande exempel.

 

Samtidigt får makten hybris. Måste visa sig genom monument och arenor.  Mycket vill ha mer och helvetet blir aldrig fullt! Snart är hela Växjö fyllt av arenor på rad.

Under tiden har världen ändrats och den sociala dumpingens effekter gräver sig in i staden. EU har utvecklats till en storskalig "arena" för arbetsslavar som tjänar 15-50kr/tim. 

Växjö kommun gynnar privata företag som anlitar moderna arbetsslavar i byggandet av stadens gemensamma monument och infrastruktur.

 

Samtidigt skjuter arbetslösheten i höjden - det tror tusan, polacker och letter tvingas ju av diverse storpolitiska omständigheter, samtidigt som  alla jobb för de lokala företagen försvinner och de arbetslösa i Växjö blir bara fler och fler...

Två olyckor med samma orsak.

Vad gör väl det! De arbetslösa förvandlas till handelsvaror och de sociala entreprenörerna har glada dagar.Man bygger sociala projekt i massor... för att fixa till DOM... och de döms.

Döms till stigmatisering och utanförskap i de kontraproduktiva åtgärder som gynnar "hjälparna". Och hatet, rädslan och tystnaden växer! Under ytan gror hakkors och mullor... Det är hemskt!

 

Detta är Växjös hemlighet. Tantens tes. Har jag rätt är det hemskt. Har jag fel - ber jag om ursäkt, då det klarlagts att jag hade fel - av professionella och opartiska granskare.

En lokal samhällsrevision vore på sin plats! 

Om den verkligheten jag beskriver är sann och kommer i dagen kan det sluta med att Växjö komun försätts i konkurs. Detta, i sin tur piskar maktens män och några kvinnor att fortsätta. Alla personer med positioner är ju kollektivt delaktiga och ansvariga.

Partierna har här olika strategier. De gamla rävarna kan helt enkelt inte sluta för då märks det vad de gjort.

Samtidigt släpper man fram orutinerade personer - gärna med utländsk bakgrund, så att de garanterat inte vet var eller hur man granskar makteliten. Våra brunögda vänner kommer ju företrädesvis från krig och diktaturer, där de demokratiska spelreglerna ser något annorlunda ut... eller kanske inte?

 

Den världsberömda fredsforskaren Gene Sharp, tar i sin fantastiska bok "From dictatorship to democracy upp just exempel som Växjö.

Städer och länder som på ytan verkar demokratiska, som har alla instanser och demokratiska beslutsvägar - men som trots detta inte äger demokratin!        Sorgligt och tragiskt säger jag. Växjö är värd mycket bättre!

 

Anslutningsvis skall jag berätta något om vad Växjös politiska maktelit sysslar med för oegentligheter - för våra skattepengar.

1.Man skapar och anlitar Sociala företag som är jihadistisk rekryteringsbas och plantskola.

2. De borgeliga kommunalråden hotar och skrämmer politiker som röstar efter sitt hjärta.

3. Man torrlägger de diplomatiska förbindelserna med Alvesta, med hänsyftning till att Lars-Olof Franzen, Alvestaalternativets talesman påpekat den tysta och jasägande politikerkåren i Växjö. Maktfasoner utan rim och reson!

4. Jo just det, man hindrar och förstör alla förutsättningar för saklig och opartisk analys av ovan nämda samelsurium, och om detta kan jag berätta allt!

 

Nämnas bör ju att the wisselblower som det heter på engelska, alltid får lida, men det skall ni veta... Jag vet exakt var skon klämmer och ger dessutom fullständigt f... i era översittarfasoner och härskartekniker. Sanningen segrar ju ändå alltid till slut!

 

Alla, som inte aktivt bidrar till lösningen i detta drama är delaktiga i den smutsiga leken.

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!