Samtliga du talar med i SPES telefonjour har tystnadsplikt.

SPES Telefonjour
Telefon 08-34 58 73
Alla dagar 19:00 - 22:00

 

Några ord om självmord.

 


Vi lever idag i en verklighet där mer eller mindre varenda människa har någon anhörig eller bekant som tagit sitt liv.Faktum är att självmord är i dagens Sverige den största dödsorsaken för personer mellan 15-44 år. Men vi säger... ingenting om detta i den offentliga debatten.

Då Tanten själv nu travat runt på den här planeten i ett halvt århundrade, har det ju hunnit hända ett och annat. Som en summerande sammanfattning tror Tanten såhär.

Vi föds alla totalt omedelbara och oskuldsfulla. I Livet skall vi tänka, känna och handla - uppleva, utforska och utvecklas.

Själva livets uppbyggnad har en rytm. Först är vi ju som sagts omedelbara, oskuldsfulla och nyfikna. Så trasslar vi in oss i livet, för att därefter ägna en massa år för att trassla ut oss igen. Då vi gjort den här loopen ordentligt blir vi åter - omedelbara, oskuldsfulla och nyfikna - fast nu med en massa livserfarenhet...

Om man är buddist kan man kalla det för medvetet omedveten. I Bibeln står det ungefär, Om man vill komma in i paradiset så MÅSTE man vara som ett barn, eller Tingeling och Peter Pan - omedelbar,oskuldsfull och nyfiken.

 

Då man är i det intrasslade stadiet, kan man ibland tappa själva livsgnistan, eller Qi som Qi-neserna säger. Då är det gott att kunna tanka på sig lite nytt bränsle, för att så komma vidare. mot Mot upptrassling och nyfikenhet.

 

Det läggs ner offantliga summor på en nollvision i trafiken. Där dör ca. 3-500 personer per år.
Hur mycket pengar, och på vilket sätt samhället försöker få en nollvision i självmordsstatistiken har Tanten ännu inte kunnat kunnat utröna.
Man räknar med att 3-5000 personer per år tar livet av sig.

Och hur många av de tidigare omnämnda trafikolyckorna som är självmord i grunden, vet väl ingen.

 

Farbror Jung - en av Tantens personliga favoriter uttryckte saken enkelt.
Han sa - varje intryck måste få ett uttryck, annars blir det ett övertryck i personen.
Det är ju så självklart, då man ser det.

 

Han menade också att ingen människa egentligen vill begå självmord.
Istället är det så att vi alla bär på arketyper ( t.ex prinsessa, krigare, pajas... ) som då de tjänat färdigt behöver dö,
för att ge plats åt nya och mer välfungerande.


Om människan som detta pågår i inte förstår skillnaden mellan sin fysiska person och dessa arketyper, blir förvirringen en svår börda att hantera.

Du kan läsa mer om detta i   Tantens eget bidrag till debatten, boken "Från tvi till Qi" som kan beställas hos Tanten. Där kan du se hur jag gjorde då jag bytte ut mina arketyper, så kan du enkelt göra likadant och se om det hjälper. Om man kan det så, är ju egentligen själva dödslängtan en möjlighet till utveckling och förnyelse.

 

Tanten tror att personer som är beredda att ta sitt liv i grunden har en intensiv längtan till döden - inte från livet. Detta kan enkelt förklaras från ett energiperspektiv - men det tar vi "face to face" om du vill veta mer.

 

Som du säkert förstår har även Tanten haft sina funderingar om det meningsfulla i den jordiska grottekvarnen.
Resultatet blev med tiden Qvanttanten och den här hemsidan.

Själva tekniken för att komma hit är de som
jag nu arbetar med och lär ut, och resan i sig beskrivs i boken "Från tvi till Qi".
Till den som läser det här och funderar på att ta sitt liv, kan Tanten bara säga...

TESTA TANTENS TEKNIKER FÖRST!

Om livet fortfarande känns som en ökenvandring efter, låt säga ett halvår, finns fortfarande det andra alternativet, möjligheten till självmord, kvar... men omvänt fick du aldrig en chans att se ljuset i tunneln.

 

Tyvärr är det nog så att upparbetade tanke, känslo och handlingsbanor är lätta att återskapa.
Negativa tankar föder fler negativa tankar och så vidare.

För varje varv i hjärnkontoret tycks tanken i sig bli
än mer förfinad och mångtydig.

Efter några varv i hjärnans karusell är tanken som en välslipad diamant,
och speglar sig i allt omkring sig.
Givetvis är det likadant åt andra hållet. Det viktiga i det här är det faktum att positiva tankar som odlas och vårdas har en förmåga att "trumfa över" skrämma de negativa tankarna på flykten.

 

Tantens egen metod att hantera negativa tankar är att tanka ;-) sig själv med ny ren Qi, med rätt frekvens, "För mitt perfekta välbefinnande".
 Det det gör jag genom att ge mej själv Qigong eller Reiki.
Detta fungerar snabbt och utmärkt väl.
 

 

I frågan om livet efter döden, kan ingen säga någonting.

Ingen människa har med 100% säkerhet det korrekta svaret.

Tanten själv är numera säker på att livet är ett kretslopp. Då människan i grunden är en energivarelse, vet fysikerna idag, absolut säkert, att energi inte kan försvinna, bara ändra form! Det betyder att vi liksom vattendroppen lever ett evigt kretslopp. Ånga, vatten, is, om och om igen.

Tantens enda sätt att hantera den frågan är att inte strypa livslågan, utan stärka den.
Med det följer den personliga utvecklingen och möjlighet till nya erfarenheter och slutsatser.

 

Det enda Tanten tycker angående detta är att vi som ännu lever har en plikt att göra detta så väl och fullödigt som möjligt.
Alla upptänkliga sätt att finna lyckan och den goda verkligheten blir ett måste.
Dels av rent sundt egoistiska själ, men även som en hyllning till de systrar och bröder som valde en annan väg. De blir med sina livs och dödsval en kuliss där vardagens händelser speglas och får ytterligare dimensioner.

 

Och - tänk om det är som så att vi fått vårt liv för att klura ut ett och annat under resans gång... och vi skolkar, tja, om detta stämmer kommer säkert en klar och tydlig "omtenta" i de frågor man skulle löst i sitt liv- och tycker man att detta är för mycket redan nu vill man säkert inte få en ännu större portion av detsamma i nästa liv. Lika bra att klara biffen nu. Vem vet vad som väntar runt nästa hörn - kanske lyckan? 

 

Kyrkan, har sin vana trogen, lagt sten på börda -skuld och skam på den som brottas med dessa tankar, och deras anhöriga. Då kan man ju tänka på följande citat;

Lukas 6:37 -Döm inte så skall ni inte bli dömda. Förklara ingen skyldig så skall ni inte dömas skyldiga. Frikänn så skall ni frikännas. Ge så skall ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall ni få i er mantel. Med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er.

 

För dej som just nu befinner dej i egna tankar om att ta ditt liv, eller du som står kvar med dina frågor finns en organisation för dessa. Titta in på sidan ... www.spes.nu  eller googla på nasp,  Karolinska institutets sida.

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!