I något ständigt pågående funderande kring villkoren för mänskig samexistens kommer man ju med jämna mellanrum till frågan om den morderna familjens förutsättningar.

Visserligen är betraktaren, alltså Tanten, den som ser frågan ur sin vinkel, vilket säger mer om henne än om verkligheten. Trots det är hon antagligen inte ensam om dessa funderingar.

Efter att ha skrivit den här sidan gick Tanten ut i köket, slog upp lokalbladets lördagsbilaga och läste horoskopet. Där stod följande; "Processen att komma överrens skiljer sig mellan alla du känner och den förändras också med tiden. Det som skapade harmoni igår kan åstadkomma helt andra kännslor idag. Försök inse att relationer man skapar ytterst sällan kan bli perfekta, men att man ska njuta av dem. Då kommer du aldrig sluta lära dig hur man älskar på bästa vis!" Det lät väl bra?

Små och stora sanningar finner man överallt!

 

Som läsaren av den här hemsidan förstått växer den goda sensualiteten och sexualiteten i den goda verkligheten.Tantens dröm är att vi skall finna flera nya och bättre fungerande modeller för samvaro mellan människor.

Den som finns idag - den lyckliga kärnfamiljen-funkar ju inte längre, men har naglat sig fast som en omöjlig tankekonstruktion.I spåren av den omöjliga idealbilden följer många tårar och besvikelser, inte minst hos barnen.Det är ju inte bra när ett helt samhälle består av "misslyckande". Då måste det ju vara fel någonstans i själva mallen.

 

En väg att komma framåt i tänkandet är ju att vi utvecklas bort från förtryckande och beroendebaserede avtalsäktenskap, via skilsmässornas tid till nya relationsformer som byggs av dem det berör i en strävan mot ökad förståelse av ... kärleken.

Varför inte förena den kristna (kärleks) och den muslimska (resonemangs) modellerna till en ny modell av kärleksresonemang?

 

Vi är idag världsmästare även i konsten att leva ensamma. Ensamhushåll är den vanligaste boendeformen. Snart sagt varenda unge är skilsmässobarn, och för dem som ännu inte är det, är det väl mest en tidsfråga innan de blir det.Tanten tror det beror på alltför många vidbrända hjärtan.

 

Många gör våld på sig  och konsumerar varandra och sig själva i letandet efter den goda sinnligheten.Det desperata sökandet efter lite närhet och ömhet, ser Tanten som ett tecken på all den stress och prestationstvång vi lever i. Den som badar i andrenalin kan ju inte älska.

 

Tanten själv uppskattar inte att bli uppraggad av någon spyfull drummel på krogen som hjular fram och väser -Hej, jag heter Nisse, vill du knulla?  Alla de ensamma, frustrerat sökande får här ett försök till förklaring. 

 

Enda sättet Tanten funnit för att råda bot på detta är de som ingår i Qvanttantens koncept.

 

Ett annat sätt man kan tänka på, då man funderar på vad som verkligen händer kräver både flum och fantasi. Det förutsätter fler ingredienser än bara förståndet. Om man räknar med både reinkarnation (återfödelse i ett evigt kretslopp) och karma (en form av levnadsöde för att klara ut eviga relationer) får man ihop ekvationen.

 

Om man tänker sig att vi lever i en turbotid och vår uppgift är att lära mer om kärleken, kan man tänka såhär. Det man förr i tiden hade ett helt liv på sig, för att klara ut ouppredade relationer med en annan själ, så går inte bara vår fysiska verklighet i rasande fart, utan även den andliga. Det skulle ju isåfall betyda att vi hade kanske 5 - 10 år på oss att reda ut det man tidigare kunde kosta på sig 50 - 60 år. Ibland kanske man bara har några veckor, eller en enda dag för detta.           

Om detta stämmer eller inte har Tanten ingen aning om, men EN av alla förklaringsmodeller är det i alla fall. 

 

Framför allt är det lite sorgligt då unga människor idag inte har någon motbild till den kommersiella.Under massor av år har Tanten varit ute på skolor och pratat om detta. Sedan blev det ett långt uppehåll och så nya förfrågningar.

Den stora skillnaden mellan då och nu är att de ungdomar Tanten träffat inte ens har den goda sensualiteten som vision eller dröm. De är inte bekväma med ord som sinnlighet, ömhet, passion...

 

För både unga och äldre gäller ju att har man inte ord för saker och ting kan man inte tänka bra kring det.Om man inte kan tänka så finns det inte, och så utarmas viktiga områden i livet. Så fortgår det tills dess situationen blivit så akut att man måste göra något radikalt.

Det är just där och då Tantens tekniker kommer in.Se mer "Tanten och retoriken."

 

Om kroppen är ett tempel, med himmelriket innuti måste det ju bli ett eget micro-universum.Då detta universum krockar med ett annat micro-universum uppstår en fussion - sammanslagning.På samma sätt som när två atomer blir en molekyl.

Oerhörda krafter sätts igång. De båda atomerna måste börja svänga i takt och med samma frekvens. Harmoniseras. Och detta på samma sätt som då universum skapades - The big bang - fast det där låter inte så bra... uppfatta det gärna rätt.

 

Då Tanten gör sina ministudier bland de sammanboende kvinnornas skara förstår hon att detta inte är vardagen för dem. Det de uppskattar är förutsägbarhet och trygghet. Det behöver inte vara bra, bara det är som vanligt.

Samma kvinnor menar att bra sexualitet inte är viktigt, utan istället funderar på hur pass dålig sex som är acceptabel.Givetvis är inte detta sanningen för alla, men för förvånande många.

 

Visst... är det förvånansvärt?!?

 

 

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!