Tanten och djuren - en passion och livsnödvändighet.

 

Tanten själv startade sitt liv i en hundkorg. De första åren sov hon alla förmiddags - middags och eftermiddagslurar i denna, tillsammans med Pricken. En schäfer - dalmatiner som vaktade, vyssade, tröstade, lekte... Ja snart sagt allt som en unge behöver.

Pricken fick med tiden sällskap av kaniner, hönor, getter, grisar, kossor, hästar, katter, fler hundar, fåglar, fiskar...

 

Enligt Tantens erfarenheter är djur i grunden vänligt sinnade varelser som nyfiket utforskar oss om de känner sig trygga i vårt sällskap och får en chans. De svarar an på exakt det du sänder ut och blir på så sätt fantastiska speglar och läromästare.

Det finns nog ingen del av världen där man har samma förhållande till sina djur som i Norden. Enligt Koranen skulle både hundar och katter vara haram. Förbjudet av Gud - vilken obeskrivbar smörja! Givetvis har de under andra omständigheter kunnat ha både rabies och loppor, men det är ju inte själva djurets fel.  Att någon Gud överhuvud taget skulle göra något av andrasortering är ju absurt.

Det senaste Tanten hört om Koranen och djuren var att Allah sände en kvinna som plågat sin katt till helvetet, men en annan som var snäll mot sin katt till himmelen - tja, vad vet man? 

Och återigen, djuren är en ofelbar spegel av oss själva. Hugger, slår och sparkar alla på en hud, så tröttnar även den tillslut.

 

Många är nyfikna på det där om totemdjur. Vad är det? Vilken betydelse har det? Hur använder man det? Men framför allt vilket är just mitt eget totemdjur?

Tanten kan med hjälp av pekarna ta fram just ditt totemdjur, men vet inte heller så mycket om det hela. Då Tanten fått det mycket hedersamma erbjudandet att utbildas till afrikansk schaman återkommer vi till frågan efter att Tanten kollat lite mer, efter nästa besök i Sydafrika när nu detta kan bli av! 

 

Att djuren är det som gör människan mänsklig är väl en sanning. Det finns vetenskaplig forskning som klart visar att djurens närvaro minskar demens, depression, våldsamt beteende, sovstörningar, ätstörningar, oro och dysfunktionalitet i familjer .... och på ännu flera sätt. 

 

Ingen djurart, har en vuxen generation som plundrar, roffar och förstör livsförutsättningarna för kommande generationer av sin egen art, såsom just människan! Det finns inte heller något djur som likt människan fördärvar sin egen föda eller samlar och slänger mer mat än de behöver.

Så, ta gärna en närmare titt på djuren runtomkring just dig. Det finns ett skäl att just dom är där!                                                                                                                

Under Sunamin för några år sedan dog människor i tusental under förfärliga omständigheter, medan ortens fria djur tog sina ungar och vandrade upp, på säker höjd! De sköljdes INTE med i vågorna!

Man frågar sig stilla vad som gjorde detta? Tanten själv var ju på Hawaii under Sunamivarningen där. Delfiner och valar var utom synhåll i flera dagar – alla undrade varför, tills sunamin kom.

 

Katten har här en särställning. I många kulturer räknas just katten som ett heligt djur. Att den i Sverige tidigare sets som häxornas och djävulens vapendragare visar kanske mer på vår knasiga religiositet än på katten själv. 

Om man frågar sig vad som gjort katten till ett heligt djur, så har Tanten här sin egen lilla teori. Det är idag på modet med så kallad resonansbehandling.                                  

Med olika metoder skapar man klanger som går genom patienten och anses ha en läkande verkan. Tanten menar att det räcker med en spinnande katt i knäet. Att kattens och människans energetiska system samverkar precis som vi samverkar med träden i fotosyntesen är troligt. 

 

Katten tillför vårt energetiska system den frekvens och energi som berikar oss, under tiden suger den i sig den "skit" vi har och förbränner den samtidigt som den spinner så gott.

Du har väl aldrig sett en katt spinna, utom i famnen på en människa?  Spinnandet i sig har en hälsosam effekt på oss då den gör att hela vårt väsen vibrerar, om vi ger det en chans. 

Så, leta nu reda på en katt. Lägg dej bekvämt tillrätta, och så katten på magen, slappna av och klappa. Snart känner du att det är rätt skönt och avslappnande. 

Låter du katten spatsera runt på dej, kommer den ofelbart att lägga sig precis där du bäst behöver det. Kolla gärna de olika chakrana och deras betydelse, då katten jobbat färdigt.

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!