Gamle Marx menade att religionen var som opium för folket. Med det menade han att om religionen ersätter allt annat så blir det tillslut en tvångströja som håller männikan kvar i förhållanden som inte är bra.

På hans tid var det religionen, i vår tid är det snart sagt allting. Tid, pengar, mat, sex, sömn, relationer, arbete..... listan kan ju göras hur lång som helst. Vårt samhälle bygger på frosseri och missbruk - utan det skulle samhället kollapsa.

När det gäller unga människor med drogmissbruk, menar Tanten å det alvarligaste att detta ändrat strukrur de senaste 10-15 åren.

 

Här kommer Tantens funderingar kring några nyckelfrågor.   

       

  • De vill helt enkelt inte gå in i vuxenvärdens vansinne, och hittar alla upptänkliga sätt att slippa.
  • De vill helt enkelt  gå in i vuxenvärdens vansinne, och hittar alla upptänkliga sätt att klara av det.
  • De försöker hålla stånd mot det hysteriska trycket i dagens samhälle.
  • De försöker leva upp till det hysteriska trycket i dagens samhälle.
  • Sist men inte minst. De har ett andligt och energetiskt sökande, som tar sig nya och okontrollerade uttryck.

 

Situationen blir ju aldeles ohållbar om kyrkans företrädare lägger skuld och skam på, samtidigt som den officiella vårdaparaten förbjuder alla funderingar kring energiernas betydelse i våra liv. Då är det inte konstigt att dessa ungdomar vänder sig från det etablerade samhället och skaffar sig egna subkulturer.

 

Dagens unga drogmissbrukare är av en annan kaliber än tidigare generationer.

När det gäller drogernas betydelse i den energetiska tankeramer, funderar Tanten såhär.      

Alla droger har sin specifika del av salighet. Alkohol, cannabis, centralstimulantia, opiater, nya designade droger....                        Att blanda dessa, ger ju nya och kraftfulla upplevelser. Se bara på orden sprit och spirit!

Detta är Qi´s absoluta motpol. Man kan få exakt samma upplevelser med hjälp av Qi-kunnande. Men då är det lika nyttigt och stärkande för individen, som det är destruktivt och nerbrytande med narkotiska preparat.                                                          

Att rusa sig med hjälp av Qi, är både nyttigt och skönt. Ett rus som när som helst kan avbrytas, utan några som helst men. 

 Qi-ruset har dock samma svaghet som cannnabisruset. Man få ligga i för att uppnå effekt! Ett frenetiskt tränande, men det ger resultat. Som du kan läsa på andra ställen på denhär hemsidan menar Tanten att hennes metoder är utmärkta sätt att hantera de orsaker som dagens sökare försöker undvika/lösa- och - kan samtidigt erbjuda en lustfylld rusupplevelse - utan några som helst men!

_________________________________________________________________

 

Den unga människan brottas med många livsavgörande frågor. Att finna lösningar eller undvika frågeställningar är en varje-dag-fråga för gammal som ung, hela livet. En annan fråga vad gäller unga mäniskor som ligger Tanten varmt om hjärtat är den unga sensualiteten. Man kan ju bara konstratera att efter sexualdebuten är barndomen borta för alltid.

Tantens önskan vore att unga människor fick det utrymmet de behövde att upptäcka och utforska det viktigaste vi har att lära - den kära leken! Utan vare sig pekpinnar eller propåer från marknaden och äldre människor som pådyvlar de unga en massa skit från sina egna misslyckanden  

Unga människor utsätts för en massiv propaganda som formar deas normer. (Läs mer under Tanten och retoriekn)                   Såpor, MTV, Mitt livs novel... vad dom nu kan heta gör sitt bästa för att beskära och förtrycka den oskuldsfulla kär-leken:  Mamon och media är den stora informationvägen för kunskap kring kära lekar. Dess mål är ju bara att skapa frustrerade, missnöjda vrak som skall köpa sig kär-lek via konsumtion... och än mer konsumtion. Vi vanliga vuxna är inte heller speciellt duktiga på att agera motpol till mediabilden som kablas ut överallt.

Vi kan förfasa oss över andra kulturers hederskoder men här kommer lite mer plankklotter.                                                                 

"Där klär man på dom på grund av religionen, här klär vi av dom på grund av konsumtionen!

Vilken variant som är mest förnedrande avgör var och en. Antagligen är vi en spegling av varandra och frigör oss bäst tillsammans. Genom att frigöra sig själv hjälper man sin motpol att göra detsamma.

 

Visste du att de tre största näringarna i världen är krig, sex och droger! Vilken rangordningen är för dagen är osäkert, men att dessa tre omsätter mest pengar är otvivelaktigt.  ( läs mer under "Tanttankar)

Som du kan läsa under "Några olika perspektiv" menar Tanten att lösningen finns om man bara letar!

 

Att undanhålla unga sökare kunskap, för att upprätthålla gamla förlegade strukturer kan inte vara rätt.

Vill du nu fundera vidare kan du ju surfa vidare Tantens fantastiska hemsida.

Där finns inga lösningar, men kanske inspiration - för just DEJ i utforskandet av den goda verkligheten! 

 

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!