Vad är mod?

Att konfrontera drakarna
Övervinna hindren
Förstå riskerna
Verkligen leva
Alltid hoppas
Gå hela vägen


...och förvänta
sig det bästa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fysik i kubik och en Tant.

OBS! Tanten är en Lek-man och vet med detta exakt hur det hänger ihop.

Däremot kan Tanten inte det akademiska paradigmets alla finesser - men det finns det ju andra som kan. Tantens ambition är att förena vetandet med kunnandet.

Tanten bidrar endast med det som livets universitet erbjudit.

 

Tanten fick redan som "knatte" en Obelixkur med fysik. Pappa Pelle förklarade nogsamt, och med största inlevelse om hur bilden kommer in i TVn, musiken i radion, orden genom telefonen... då Tanten var 2-3 år! Sådant sätter sina spår.

Som 10-12åring försökte Tanten lösa samtidens energiproblem genom att skapa den ultimata åsksamlaren. Denna skulle tillvarata, magasinera och distribuera energin från blixtarna vid vanlig åska. Det hela stöp på svårigheten att veta var och när åskan tänkte slå till nästa gång. Tanten hade då även avancerade planer på att utvinna ström ur spänningsskillnaden mellan över och undersidan på snötäcket - som du försatår var detta under tidig medeltid, då vi ännu hade vintrar.

Tanten själv, har i sin tur plågat sin avkomma med sagor om "de små barnen elektron" som bodde i batterihuset... eller i molnen... med en pappa som vid dåligt väder skrek -KOM HEM NUUU! Då rusade ungarna meddetsamma så det sa zwipp! Och så vidare...

Många år senare sitter Tanten och pappa Pelle återigen och fantiserar, fast den här gången om qvantar,kvarkar och futoner...

Tantens farmor, alltså pappa Pelles mamma, hette under sina mer fysiska år Elvira Lekman. Denna qvinna är i högsta grad en viktig pusselbit i Tantens släktsaga. Tanten själv fick aldrig träffa Elvira, men har under hela livet alltid kännt att hon varit mycket närvarande, styrt och ställt som farmödrar brukar göra - fast på ett annorlunda sätt.

Tantens ambition i fysikens värld är att strikt förbli en Lekman. Det vill säga ställa de viktiga frågorna och ta sig rätten att formulera hypotesen - sedan är det andras sak att belägga eller bestrida. Men frågorna måste få ett seriöst svar!

Enda sättet att kunna förbli i det tillståndet att man kan ställa dessa frågor är just att förbli en Lek-man eller Tant.

 

Vilka är då frågorna?

  • Vad är Qi?
  • Hur beter sig Qi?
  • Vilka är dess förutsättningar?
  • Vilka är dess effekter?
  • Vilken är Qi´s betydelse för hälsan?
  • Hur kan vi hantera svaren på ovanstående frågor?  

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!