Priset för healing.

 

 

 

Att allt här i världen har ett pris, vet ju ju alla.

Att inte utveckla sig kostar allt. Tid, ork, lust, relationer, hälsa.... och massor av pengar. Listan kan göras hur lång som helst.

I biblen står klart och tydligt att man inte får "ta betalt för healing." Däremot skall balansen bestå mellan givare och mottagare - hur man korrigerar den beror på dem som är involverade.

Frågan ställs av många - man får ju ingenting som syns eller kan visas upp för andra... ja just det, däri ligger svaret.

Människor betalar flera förmögenheter på "saker" att bekräfta  och kommunicera sig med.

Man blir vad man äger och de platser man besökt. Och vi komunicerar oss omåttligt idag. Äger allt och lite till, reser kors och tvärs på den här planeten...

Men vår inre resa då? Den som inte syns, den som är bara för mej själv. Den man inte kan visa upp och skrodera med.... det är ju det som är själva livets mening. Ska den inte kosta?

Vet du vad det betyder? Att den som inte kostar på sig själv, för sig själv - den prioriterar inte sig själv, och ska därmed inte ha någon favör av detta.

Första steget mot frigörelse är ju att prioritera sig och värdera sig högre än sina pelagonior. Det finns mängder av människor i vårt land som inte gör det - och dem är det faktiskt omöjligt att hjälpa.

Det enda som händer är ett misslyckat resultat på behandlingen - och så får Qi bära hundhuvud för mänsklig dumhet, igen.

Snällhet har väl aldrig varit kosmos största egenskap, däremot orsak och verkan. Som man gör det, så blir det. Adekvat.

Bättre att vara adekvat än snäll om man vill hjälpasig själv eller någon annan.

I snällheten bor en massa dolda konstigheter. Tillexempel...

- Givarens behov av bekräftelse, överlägsenhet och dold makt.

- Mottagaren blir beroende av en annan person.

Qi´s mål är ju oberoende och självständighet.

- Och så det där med energitjuvar. Osunda bindningar mellan terapeut och klient ska man försöka undvika.        För alla inblandes bästa.

- Över och underordning. Konserverande av dualiteten.

Den som skulle harmoniseras. 

- Ett antagande att den hjälpta är en krake som inte förmår sörja för sig själv.

Så byggs trauma upp och befästes,  istället för att lösas. Tanten menar att den svenska migrations, arbets, sjuk och socialvårdspolitiken är tydliga och tragiska exempel på detta. 

 

Då lösningsförsöken till olika problem motsvarar medvetandenivån på de inblande aktörerna, är det mer än viktigt att hitta en sund betalningsmodell för energetiskt arbete.

- Att bevisa sin intention för universum måste göras ibland. Att offra sin sista slant för sitt eget och helhetens högsta bästa, satsa allt och hoppas... sådant gillar tomtarna på andra sidan drapperiet. Om just detta vet nog Tanten det mesta.

- Samma tomtar vill ju ibland visa sina konster.

Pappa Pelle ville ju så gärna gå tredje steget på reiki.     Hans kloka master sa - anmäl dig bara så kommer kursen att ordna resten.

Pappan gjorde så och hoppades. Hoppsan fick han tillbaks på skatten.... Hupp, en trissvinst... det saknades fortfarande pengar vid förmiddagsfikat på själva kursen.                        Då kommer en främmande kvinna fram med ett kuvert som tack för hjälpen med distansreiki.

Där låg exakt den summa som sakndes för att kunna betala kursen. Sådana små trollerier kan inte genomföras om inget pris finnes.

- Slutligen så menar tanten att det faktiskt är så att ekonomin styr själva utvecklingen.

Själv vill ju Tanten bli reikimaster sedan många år, men inga pengar har det funnits. Tiden var nog inte mogen. Fler upplevelser och utforskanden skulle tíll innan Tanten ska ut och härja i denna branch.

Det kan man säga, mycket har det hänt under resan.

-P.s. Tanten själv kör ju buss både dag och natt för den så kallade brödfödan. Då det inte är någon fördel med utmattade terapeuter måste man faktiskt förstå att själva verksamheten behöver sitt. Hemsidor, lokaler, visitkort m.m. är som bekant inte gratis. Dessutom är en mätt och utsövd massör förmodligen bättre än ett utmattat vrak.

 

Tanten menar att betalning i den sunda ekonomin inte är ett girigt roffande. Det tillhör ju cancerekonomin.

Däremot ska qi, energiflödet vara harmoniserat.          Balans mellan givande och tagande. Det är ju qi´s natur.

Betalning kan ju ske på många sätt. Tantens variant är att den som inte vill betala i pengar kan betala i "fika".

Den som vill kan bjuda hem sina vänner och låta Tanten komma och berätta om sin verksamhet. 

Hittills har inte en person nappat på det erbjudandet och det är faktiskt stor skillnad på att vara fattig och lat.

 

Givetvis menar inte Tanten att vara girig eller småsint på något sätt. Det här sättet att tänka kan ju bara användas i överflödssamhällen med passiviserade medborgare.

Till exempel Sverige.

 

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!

Att prioritera sig själv, kosta på sig själv och bevisa för sig själv att man är värd mer än bilen man kör...