Suboptimering - Sveriges fall

 

110923

Det var en gång...

En klok man som kom fram till Tanten och sa - suboptimering, tänk på det.Det är ett fenomen som styr det mesta i vårt samhälle.

Jaha sa Tanten, vad är det?

 

Han började berätta...

Jo du vet, om det droppar i taket, så ställer man dit en hink, då det blir helg ställer man spannen i en balja - om det skulle rinna över. Det är lika bra att låta den stå kvar om utifall att... så blir det sommar. Då köper man en vattenpunp för att leda vattnet ut på gräsmattan... för att det inte skall rinna över... så bygger man att dike... och så fortsätter det i all oändlighet.

Allt, i stället för att laga det ursprungliga problemet - ett läckande tak.Så är fallet i Sverige av i dag - och detta kommer bli hela rikets fall - tror Tanten.

 

Hörde på nyheterne i dag. Stadsmissionen slår larm och att antalet hemlösa barn ökar. Tanten jobbade ju med dessa frågor för ca 12 år sedan, så hon är aldeles säker på att detta inte är en ny fråga. Det ligger en inbyggd idioti i det systemet. Gamla fyllegubbar och knarkande män är det väl riggat för, kvinnorna har det sämre och värst har barnen det... idiotiskt! Men väldigt belysande för vår tid.

 

Stadsmissionen föreslår en personlig företrädare som skall hjälpa det bostadslösa barnet i kontakten med dess övriga hjälpare - för systemet har blivit så krångligt.

Tanten själv ville ju starta ett Socialt engagerat företag och fick en aldeles egen "praktikant". Hos arbetsförmedlingen finns en pott på 5000 kr/mån till den som åtar sig att hjälpa arbetssökande personer med hanteringen av systemet. Det kallas personligt biträde. "Min" praktikant är ju en suverän och trevlig människa. Men systemet vi befinner oss i är varken optimalt eller adekvat. Så det ,så.

 

I ambitionen att skapa företaget skrevs en ansökan till ESF. Då man gör detta får man en konsult - för det är så förtvivlat krångligt att skriva ansökningar....

"Min" konsult är ju så trevlig och hjälpsam att jag gärna vill ha honom. Det är ju inte där skon klämmer.

 

Skall vi alla ha en konsult, ledsagare eller ombudsman för att klara av kontaken med våra hjälpare?

 

Till slut får vi väl en konsult för att hantera konsulternas konsult i evigheter evigheter... amen.

 

Är vi verkligen så förbannat korkade att vi måste gå till botten med flaggan i topp med ett system som är både dött och ruttet för länge sedan?Kan vi inte spara oss själva, den förnedring som följer med fria fall?

 

Vill du tänka mer på alternativet?

Klicka då in på "våga, vilja, välja" eller nästan vilken sida som helt hos Qvanttanten.

 

Väl mött på vågen!

/Tanten.

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!

 

 

 

 

 

Den räddhågade kräver ju både hängslen och livrem...

Men i bland blir det ju bara för mycket.