Den väldigt smala vägen

Det har funnits många sätt att stävja "synden". Kyrkan och politiken har båda gjort sitt bästa för att hålla massorna i chack.

En man, Lars Levi Lestadius, drev det hela till sin spets. Allt var syndigt! Man skulle bara arbeta och be... Blommor, bio, fikor, sprit, sex, ALLT var syndigt! Han drev det hela till en sekt Lestadianismen.

Detta smala levene gällde alla, dock inte honom själv. För egen del befruktade han sektens kvinnor i turordning. Sicken rackare!

Han levde 1800-1861 och än i dag finns grupper av trosutövare världen över.

Tanten ser vissa likheter mellan hans tro och vissa ej namngivna länders regimer och andliga ledare av i dag.

 

Annat är det här och i våra dagar.

Nuförtiden är allt tillåtet och frosseriet flödar. Tanten tror det blivit ett beroende av nästan vad som helst. Vi har schoppohollics, databeroende, workohollics.. o.s.v. Allt för att döva den inre oron.

 

Men, något har hänt...

Detta något formar sig och får starkare struktur. Tanten själv menar ju att vi alla är mitt uppe i ett paradigmskifte i mänskligheten.

Vi blir allt fler som enas kring detta. 

Det har kommit en ny bok; "Den högkänsliga människan." av Elaine N Aron. Den tar på ett akademiskt vetenskapligt sätt upp detta.

Tantens kommentar till boken är att hon focuserar på den introverta personlighetstypen och jag menar att den expressiva typen bör belysas på ett liknande sätt.

 

I allt detta framstår följande;

Det behövs inga dogmer och herrar med pondus som förbjuder och bestraffar.

Den nya människans inre kompass måste vårdas och gödas kär-leks-fullt, så kommer den själv att styra mot det högsta bästa.

Avsteg från den smala vägen leder snabbt och ofelbart till korrigering av existensen själv! 

 

Du märker det nog själv. Fel umgänge, mat, arbete... gör dej så trött att man kan svimma.. eller obehaglig... eller något annat.

Om du äter rätt, sover gott, träffar trevliga männsiakor, gör meningsfulla saker i en skön miljö - då tar orken aldrig slut!

Då är du där du skall vara och gör vad du skall göra. Då är det rätt!

Avsteg från detta gör hjärtat tungt och sömnigt,,, så in på rätt spår och allt går lätt igen!

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!

En exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig. Klicka på "X-knappen" för att ta bort.