100 Sommarda´r

För ca 25 år sedan var jag fritidsledare i en liten by i den småländska skogen. Nu är jag tillbaks några veckor - det känns märkligt.

Världen har stått stilla, men har gått från passionerad till patinerad... Tidens gång känns högst påtagligt.

 

Den gången för länge sedan fick vi en sommardikt av en fantastisk kollega, Mia. Jag slarvade givetvis bort den, men så dök den upp på facebook just som jag saknade den. Det var en kollega som sparat den.

 

Här får du den - varsågod!

 

Lärodikt den första juni

 

Var glad min själ för vad du har

Nu har du hundra dagar kvar

Och detta är den första

När solens lopp sin ände tar

Är nittionio dagar kvar

Och någon blir den största

 

Giv noga akt på var du står

I morgon blir med ens i går

Det går så fort att vandra

Lägg märke till att vad du får

Är hundra sommarda´r per år

I morgon är den andra!

                                                   /Kajenn

 

 

 

 
 
 

Visste du att vi alla består av tre delar?

Materia, energi och information.

Vi har ett väldigt pyssel med kroppen och dess utsida, men nästan ingenting med varken energin eller informationen... varför?

 

Vår kropp säger till oss allt vi behöver veta, men ack vad mycket energi det läggs på att låta bli att lyssna. Jag menar att varje cell i kroppen består av information. Allt som hänt sätter sina spår och lämnar cellminnen, för oss att tyda och finna mening i.

 

Vi får ju som bekant vissa förutsättningar att utgå ifrån - starka och svaga sidor, bättre och sämre förutsättningar. Under resans gång läggs det till betigningar, livserfarenhet och massor av upplevelser. Dessa lagras i kroppen, stärker och tynger oss alla.

 

Informationen kommer att påverka vårt energiflöde. Vi blir glada, ledsna, arga, lyckliga, förälskade, besvikna... listan kan göras lång. Oftast väljer vi att inte låta dessa emotioner påverka oss.

 

De blockeringar som då skapas kommer förr eller senare att påverka hela organismen, - massan,energin och informationen - och därmed stärka eller försvaga oss.

 

Då vi väljer att inte lyssna på vår kropp, kommer denna att först berätta vänligt och med tiden allt mer uppfodrande. Om vi fortsätter att låta bli att lyssna kommer detta att manifesteras i sjukdomar av olika slag.

 

Jag menar alltså att vi består av en själ, med en tillhörande kropp vars enda syfte är att uppleva och utforska verkligheten.

Allt i syfte att utveckla denna, din själ, till en högre nivå av medvetande. Målet är endast att lära mer om kärleken, i bland via dess avigsidor.

 

I Sverige av i dag ägnar vi mycket kraft och möda åt att döva symtom och pressa kroppen till anpassning av förutsättningar den inte är gjord för.

 

Stress, micromat i plastburkar, ännu mer stress... vad skall detta vara bra för?

 

Våra barn mår sämre än någonsin.

Hade vi varit djur i en ladugård och ungarna uppvisade de tecken som människobarn av i dag gör, hade djurskyddsmyndigheten kommit och stängt hela verksamheten för länge sedan.

Är det verkligen rimligt att våra barn mår sämre och har värre livsförutsättningar än en svensk höna - det kan väl inte vara möjligt?

Jo, det kunde det visst.

 

I Tantens huvud är detta rent frustrerande.

Information, energi och den fysiska enheten - så förtvivlat svårt kan väl detta ändå inte vara att förstå?

 

Varenda dator, bil, kylskåp och alla andra manicker lever efter dessa villkor, så det kan ju omöjligt vara svårt att begripa.

 

Givetvis måste även vi vårdas, trimmas, putsas, smörjas och pysslas med.Annars börjar vi att gnissla...

 

När pysslade du själv eller någon annan om dej sist?

Observera att jag inte frågade - när pysslade du om någon annan!!!

 

 

Vill du veta mer?

sussie@qvanttanten.se   www.qvanttanten.se   070-5269316

Väl mött!

/Sussie.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Att både glöda...

       och vaja i vinden!

En exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig. Klicka på "X-knappen" för att ta bort.